Quantcast
Channel: وبلاگ مسجد قائم آبباریک- ورامین
Viewing all 136 articles
Browse latest View live

فتح خرمشهر

$
0
0

 

خرمشهررا خدا آزاد کرد.

                                                         امام خمینی 

آزادسازی خرمشهر در روز سوم خرداد ۱۳۶۱ خورشیدی پس از ۵۷۸ روز اشغال بعنوان مهم‌ترین هدف عملیات بیت‌المقدس در دوره جنگ ایران و عراق توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران (به فرماندهی علی صیاد شیرازی) و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (به فرماندهی محسن رضایی) انجام گرفت. این آزادسازی در پی مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس که از ۱ تا ۴ خرداد ۱۳۶۱ انجام شد، محقق گردید.

 


نیمۀ شعبان؛

$
0
0

نیمۀ شعبان؛ روزی که باید ایستاد

برای رسیدن به شادی حقیقی همراهی با امام معصوم شرط است

 

تا به حال با خود فکر کرده ای که چرا وقتی نام زیبای مولایمان با لقب «قائم» برده می شود همه راست قامت ایستاده و به حضرت ادای احترام می کنند؟! آیا می توانیم بگوییم این حرکت فقط برای ادای احترام به پیشگاه مقدس حضرت ولی عصر ارواحناه فداه می باشد؟

درست پاسخ دادی، این طور نیست. چرا که اگر ایستادن ما برای حضرت فقط به صرف احترام بود این گونه باید برای همۀ امامان علیهم السلام و پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نیز به پا می خاستیم چراکه احترام آنان نیز واجب است.[1]
پس سرِّ ایستادن چیست؟ نیمۀ شعبان زمان مناسبی است تا این سئوال را از خود بپرسیم. چرا با شنیدن این نام به پا می خیزیم؟ آیا این حرکت پیامی دارد؟
شیعه در سراسر جهان به عنوان یک قدرت معرفی شده است. قدرت شیعه در حرکت و پویایی آن، دانسته شده است. شیعه همواره منتظر و پا به رکاب است، تا فرمانده خود اعلام قیام کند. ایستادن در هنگام بردن نام «قائم» نماد و نشانه ای است برای نشان دادن این آمادگی.
فرض کن قرار است همراه پدر خود به مسافرتی بروی. پدر صدا می کند: حاضری؟ و تو می گویی: بله. اما همچنان بر سر جای خود نشسته ای و حرکتی نمی کنی. پدر حالت تو را می بیند و با تعجب بار دیگر می پرسد: حاضری؟! و تو باز جواب می دهی بله. آیا پدر که این حالت تو را می بیند، حرف تو را باور می کند؟! اگر حاضری باید بلند شوی توشۀ سفر خود را آماده کنی و راست قامت جلوی پدر ایستاده و بگویی؛ حاضرم. آن وقت است که پدر با لبخندی، حضور تو را تائید می کند و می گوید: پس برویم.
حاضر بودن نشانه می خواهد، به سخن نیست. مانند جریان آن خراسانی که به نزد امام صادق علیه السلام آمد و گفت: «ای فرزند رسول خدا! چرا نشسته اید و حق خود را نمی ستانید؟ صدهزار شیعه و پیرو دارید که همگی در پیش روی شما شمشیر خواهند زد! امام به او فرمود: ای خراسانی بلند شو و در تنور بنشین. خراسانی گفت: مرا به آتش نسوزان و عذاب نکن، مرا ببخش خداوند تو را ببخشاید. در همین موقع هارون مکی از در وارد شد و به حضرت سلام داد. حضرت به او فرمود: در تنور بنشین. او وارد تنور شد. امام رو به خراسانی کرد و از او پرسید: در خراسان چند نفر مثل چنین شخصی پیدا می شوند؟! پاسخ داد: به خدا سوگند یک نفر هم پیدا نمی شود.[2]
آری، آمادگی به سخن نیست، باید مانند هارون مکی، مَرد عمل بود.
در روایتی از امام محمد باقر علیه السلام نقل شده؛ «بر واجبات صبر کنید و با دشمنانتان پایداری کنید، و پیوند خود را با امام منتظرتان مستحکم نمایید.»[3]
چه زمانی از نیمۀ شعبان بهتر برای میثاقی دوباره با امام زمان خود؟
تا به حال شده به عزیزی قولی بدهی اما بعد زیر قولت بزنی؟ تا به حال شده تصمیمی بگیری اما به آن عمل نکنی؟ شاید تا به حال به امام زمان علیه السلام قولهایی داده ای، اما زیر قولت زده باشی. اما این نیمۀ شعبان می تواند متفاوت است. می تواند این عید با تمام عیدهای گذشته ام فرق کند. طوری انتظار امامم را بکشم که این انتظار به تمام اعمال و حرکات من جهت بدهد. باید حرکت را آغاز کرد.

نیمۀ شعبان یک وعده گاه است، یک قرار دوباره، قرار با آن یار عزیز؛ یار عزیزی که از ما آمادگی می خواهد و حرکت. آمادگی، از حرکت آغاز می شود و حرکت از انگیزه. چه انگیزه ای بهتر از نیمۀ شعبان؟! روز ولادت آن امام همام، روز حرکت من و تو به سوی آن حضرت.

می خواهم شبیه کسانی شوم که منتظران واقعی حضرت بودند. در کتابی خواندم: «در قم به مجلس روضۀ معروفی رفته بودم که در آن همۀ حاضران در شور و حال خاصی بودند. یک شب از آن ده شب که آن مجلس برقرار بود، حضرت آیت الله بهجت [4] هم در مجلس شرکت کرده بودند. وقتی که ذکر مصیبت و مرثیه تمام شد و حضرت آیت الله بهجت می خواستند تشریف ببرند، یکمرتبه من گفتم: "راه باز کنید آقا می خواهند تشریف ببرند،" و منظورم از آقا حضرت آیت الله بهجت بود. دیدم ایشان شروع به لرزیدن کردند و گفتند: "آقا کو؟" یعنی اصلا به خودشان نگرفتند.» چون در عالم یک آقا داریم، آن هم امام زمان علیه السلام است. دیگران همه در برابر آن حضرت نوکرند. حضرت آیت الله بهجت این چنین در کلاس «انتظار»  قرار گرفته اند که با شنیدن کلمۀ «آقا»، ناگهان می لرزند و می گویند: «آقا کو؟»  آمادگی و حرکت را از مردان عمل بیاموزیم. آن مقدار به ظهور حضرت ایمان داشت و آن مقدار در تلاش بود برای آمادگی خود، که هر لحظه ظهور حضرت را انتظار داشت.
آری، آمادگی و قیام در برابر لقب مذکور به همین معناست. چنانکه نقل شده: حضور امام رضا علیه السلام در خراسان کلمۀ «قائم» ذکر شد. حضرت برخاست و دستش را بر سر نهاد و فرمود: «اَللَّهُمَ عَجِّل فَرَجَه وَ سَهِّل مَخرَجَه» خداوندا بر فرجش شتاب کن، و راه ظهور و نهضتش را آسان گردان.[5]
و از روایتی چنین استفاده می شود که این رفتار در عصر امام صادق علیه السلام نیز معمول بوده است. از حضرت صادق علیه السلام سئوال شد: علت قیام در ذکر «قائم» چیست؟ حضرت فرمود: «صاحب الامر غیبتی دارد بسیار طولانی، و از کثرت لطف و محبتی که به دوستانش دارد، هر کس وی را به لقب قائم –که مشعر است به دولت کریمۀ او، و اظهار تاثری است از غربت او- یاد کند، آن حضرت هم نظر لطفی به او خواهد نمود؛ و چون در این حال، مورد توجه امام واقع می شود سزاوار است از باب احترام به پا خیزد و از خدا تعجیل در فرجش را مسئلت نماید.»[6]
آیت الله سید محمود طالقانی می گوید: «... قیام دستور آمادگی و فراهم کردن مقدمات نهضت جهانی و در صف ایستادن برای پشتیبانی این حقیقت است... این همه فشار و مصیبت، از آغاز حکومت دودمان دنائت و رذالت اموی، تا جنگهای صلیبی و حملۀ مغول و اختناق و تعدیل های دولت های استعماری، بر سر هر ملتی وارد می آمد، خاکسترش هم به باد فنا رفته بود؛ لیکن دینی که پیشوایان حق آن دستور می دهند که چون اسم صریح «قائم» موسس دولت حقۀ اسلام، برده می شود، به پا بایستید و آمادگی خود را برای انجام تمام دستورات اعلام کنید، و خود را همیشه نیرومند و مقتدر نشان دهید، (همچین دینی) هیچ وقت نخواهد مرد».[7]
نیمۀ شعبان یک وعده گاه است، یک قرار دوباره، قرار با آن یار عزیز؛ یار عزیزی که از ما آمادگی می خواهد و حرکت. آمادگی، از حرکت آغاز می شود و حرکت از انگیزه. چه انگیزه ای بهتر از نیمۀ شعبان؟! روز ولادت آن امام همام، روز حرکت من و تو به سوی آن حضرت.

 

پی نوشت:
[1] همانطور که آیت الله سید محمود طالقانی می گوید: «این دستور قیام، شاید (فقط) برای احترام نباشد، و الاّ باید برای خدا و رسول و اولیای مکرم دیگر هم به قیام احترام کرد...»؛ خورشید مغرب، محمد رضا حکیمی، ص264
[2] بحار، 11/139
[3] نعمانی، کتاب الغیبه، ص199
[4] شرح حال، سلوک نامه، آموزه ها و کراماتش را در این کتابها بجویید: «به سوی محبوب»، «در محضر آیت الله بهجت»، «فریادگر توحید»، «نکته های ناب».
[5] بحارالانوار، علامه مجلسی، ج51، ص30
[6] الزام الناصب، شیخ حائری یزدی، ج1، ص271
[7] خورشید مغرب، محمدرضا حکیمی، ص264

175شهید غواص

$
0
0

سه شنبه 26 خردادماه قرار است تاریخی شود. 175شهیدبه همراه 85 شهیدگمنام ساعت چهار بعد از ظهر از معراج شهدا در بهشت بر دوش مردم شنا می کنند تا برای  همیشه به ساحل آرامش ابدیسپرده شوند

 

2 روز مانده پرواز با بهشتیان

tashee jenaze 175 shahid ghavas

 

 

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، نشست خبری سردار "سیدمحمد باقرزاده" فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح پیرامون کشف پیکرهای 175 شهید غواص و خط شکن دفاع مقدس صبح امروز در معراج شهدای تهران برگزار شد.

سردار باقرزاده با اظهار تاسف از اینکه مظلومیت آشکار و پنهان خط شکنان و غواصان شهید در بازی رسانه‌ای دشمن و دوستان ناآگاه به حاشیه رفت، گفت: البته تعدادی از رسانه‌ها بابصیرت عمل کردند که شایسته تقدیرند.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین روش متعارف کمیته را پرهیز از بیان برخی جزئیات و صحنه‌های تفحص دانست و افزود: همواره نگرانی این را داریم که جامعه کشش لازم برای دریافت بسیاری از حقایق جنگ را نداشته باشد.

 

 

175 مراسم تشییع جنازه 175 شهید غواص + عکس و فیلم



وی با اشاره به تحریف به عنوان یکی از دو خطر عمده تاریخ دفاع مقدس عنوان کرد: تخریب چهره‌های نورانی فرماندهان، رزمندگان و شخصیت‌های مفید جنگ و تحریف به این معنا که بسیاری از حقایق از پایه و اساس منحرف شود و چیزهایی بازگو گردد که حقیقت نداشته باشد، یک خطر است.

وی با اشاره به برخی شبهات مطرح شده در خصوص اینکه چرا باید این تعداد از رزمندگان شهید شوند، بیان داشت: معمولا در تفحص‌های اخیر بعد از سقوط صدام، رقم تفحص بالا نبوده است اما اینبار 175 شهید کشف شد که از این تعداد 150 شهید غواص و باقی خط شکن بودند.


 


سردار باقرزاده با تاکید بر این نکته که برخی از زخم خورده‌ها سناریویی را در راستای اهداف خود کلید زدند، خاطرنشان کرد: آنان مطرح کردند که چرا باید این تعداد رزمنده در عملیات شهید شوند و مقصر فرماندهان هستند. عده‌ای گفتند چه کسی گفته است که این شهدا غواص هستند. ما تاکید کردیم که شهدا غواص و خط شکن بودند. این‌ موضوعی پنهانی نبوده است که بخواهیم پنهان کنیم. کشته و کشته شدن از بدیهیات جنگ است. شبهه شد که مگر ممکن است خط شکن اسیر شود.

وی افزود: این شهدا مربوط به چهار یگان خط شکن و غواص از یگان‌های 25 کربلا، 41 ثارالله، 7 ولی عصر(عج) و 14 امام حسین(ع) هستند.

فرمانده کمیته‌ی جستجوی مفقودین با بیان اینکه اطلاعات مربوط به شهدا دم دستی نیست و باید پس از خارج کردن پیکرها از منطقه بررسی شود، تصریح کرد: اگر بخواهیم جزئیات را با سرعت بیان کنیم، این کار درست نیست. مضحک ترین صحبت‌ها از شبکه‌های ضدانقلاب منتشر شد که این شهدا، شهدای جنگ تحمیلی نیستند و در جنگ با داعش به شهادت رسیدند. البته ما شهدای مدافع حرم را با افتخار تشییع می‌کنیم و مشکلی نداریم که بگوییم در دفاع از حرم آل الله شهید داده‌ایم.

سردار باقرزاده مظلومیت شهدا و سند رسوایی جنایت بعثی را موضوع فراموش شده این جریان دانست و گفت: هم‌پیمانان صدام امروز در عراق و سوریه و یمن در حال جنایت هستند و غرب که مدافع سرسخت صدام بود امروز شریک جرم این جنایت‌ها است و مدافعان حقوق بشر که در زمان جنگ، رسانه‌های آنان در کوچکترین موضوع هیاهو می‌کردند، امروز سخنی نمی‌گویند.

وی با بیان اینکه برخی می‌گفتند کاش موضوع شهدا بازگو نمی‌شد، تا کی می‌شود مظلومیت شهدا را پنهان کنیم، عنوان کرد: در روزگاری عده‌ای از بهترین فرزندان این کشور جنگیدند و به هر دلیلی به اسارت درآمدند و ناجوانمردانه به شهادت رسیدند و بعضا زنده به گور شدند.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین تاکید کرد: همه غواصان و خط شکنان زنده به گور نشده‌اند. چون در برخی اجساد هیچ اثری از تیراندازی و اعدام وجود ندارد.

وی افزود: این شهدا از اروند و سپس ام الرصاص عبور کردند و در نقطه‌ای که پیدا شدند تا خط مقدم، 15 کیلومتر فاصله داشت. اینان خط شکن بودند.

 
سردار باقرزاده تصریح کرد: مردم محلی ماجرای شهادت غواصان و خط شکنان را اینگونه برای ما تعریف کردند که برخی از نیروهای ایرانی زخمی بودند که زنده به گور شدند و سپس سگ‌های وحشی را به جان رزمندگان انداختند و بسیاری از نیروها تشنه لب به شهادت رسیدند.

وی افزود: در قبرستانی که نزدیک العماره بود سه گروه جسد پیدا کردیم. گروه اول شهدای خودمان بودند. گروه دوم شیعیان مظلوم العماره بودند که در انتفاضه اول عراق به شهادت رسیده بودند که زن و کودک نیز در بین آن‌ها بود. دسته سوم اجساد نیروهای عراقی بود که ما در زمان صدام تحویل عراق داده بودیم، ولی آن‌ها به جای تحویل به خانواده‌هایشان آنجا دفن کرده بودند.

تفحص 48 شهید دفاع مقدس طی 2 هفته گذشته

 فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح در ادامه‌ی این نشست از کشف پیکرهای مطهر 48 شهید دوران دفاع مقدس در خاک عراق طی 2 هفته گذشته خبر داد و گفت:  39 تن از این شهدا در مناطق جنوبی عراق تفحص شده‌اند و 9 تن دیگر در کردستان عراق.

سردار باقرزاده عنوان کرد: تعجب می‌کنم از شبهه‌هایی که ایجاد کرده‌اند. چطور می‌گویند داستان‌سرایی کرده‌ام. من حتی تا به الان به خودم اجازه نداده‌ام که خاطراتم را چاپ کنم.

وی با اشاره به یکی دیگر از جنایت‌های صدام گفت: در قبرستان حنین العماره عراق سه دسته جسد تفحص شده است. گروهی شهدای ما هستند. گروهی شیعیان العماره هستند که در انتفاضه اول به شهادت رسیده‌اند ازجمله زن پرستاری که  جنین 6 در شکم داشت که زنده‌به‌گور شده بود. اینها سند جنایت بعثی‌ها است. سری دیگر اجساد عراقی‌هایی بودند که در زمان صدام در خاک ایران کشفشده‌اند و به عراق تحویل داده شد که در این ناحیه دفن کرده‌اند و ما دوباره آنان را پیدا کردیم.

سردار باقر زاده با اشاره به چگونگی شهادت شهدای گمنام و خط‌شکن تصریح کرد: افراد بومی منطقه می‌گفتند یکسری از شهدا مجروح بودند وزنده‌به‌گور شدند. سگ‌های وحشی منطقه نیز به بدن شهدا حمله کردند حتی سرباز عراقی مسئول را سگ‌ها مورد هجوم قرار داده بودند. عده ای از بومیان نیز نقل کردند که این رزمنده‌ها تشنه بودند و مسیری را برای پیدا کردن آب سینه‌خیز رفته‌اند.

وی در پاسخ به این شبه که  سوء تدبیر فرماندهان موجب بروز این اتفاق شده است بیان داشت: در پاسخ به این افراد شهادت عمار و خدعه معاویه و عمر و عاص را می‌گویم. عمار شخصیت کوچکی نبود. در 90 سالگی و در جنگ صفین در رکاب حضرت علی (ع) به شهادت رسید پیامبر در مورد ایشان پیش‌بینی کرده بود توسط قوم باقیه به شهادت می‌رسد و این موضوع را همه می‌دانستند. پس از شهادت عمار این موضوع در بین دشمن مطرح شد که بر اساس فرمایش پیامبر ما او را کشته‌ایم.  شگرد اهل باطل بود که گفتند آن‌که عمار را به جنگ آورد او را به کشتن داد.

سردار باقر زاده با تأکید بر اینکه امروز باید به اهداف حرکت شهدا توجه کنیم نه به جزئیات افزود: باید ببینیم دست‌بسته بودن شهدا چه پیامی دارد آنها تمام مشقت‌ها و مصائب را تحمل کردند که در مقابل دشمن امروز دست‌بسته عمل نکنیم. دست‌بسته بودن شهدا ذلت و خواری نیست بلکه اوج اقتدار است. تربت و قتلگاه آنان مقدس است. دست امیر المومنین زمانی که او را به مسجد می‌بردند همبسته بود دست امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در کربلا نیز بسته بود ولی مظلوم و مقتدر بودند.

رمضان الکریم

$
0
0

 

«رمضان» در لغت از «رمضاء» به معنای شدت حرارت گرفته شده و به معنای سوزانیدن می باشد.(1) چون در این ماه گناهان انسان بخشیده می شود، به این ماه مبارک رمضان گفته اند.

پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «انما سمی الرمضان لانه یرمض الذنوب؛(2) ماه رمضان به این نام خوانده شده است، زیرا گناهان را می سوزاند.»

رمضان نام یکی از ماه های قمری و تنها ماه قمری است که نامش در قرآن آمده است و یکی از چهار ماهی است که خداوند متعال جنگ را در آن حرام کرده است.(مگر جنبه دفاع داشته باشد.)

در این ماه کتاب های آسمانی قرآن کریم، انجیل، تورات، صحف و زبور نازل شده است.(3)

این ماه در روایات اسلامی ماه خدا و میهمانی امت پیامبر اکرم(ص) خوانده شده و خداوند متعال از بندگان خود در این ماه در نهایت کرامت و مهربانی پذیرایی می کند؛ پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است،(4) هر کس همه این ماه را روزه بگیرد بر خدا واجب است که همه گناهانش را ببخشد، بقیه عمرش را تضمین کند و او را از تشنگی و عطش دردناک روز قیامت امان دهد.»(5)

این ماه، در میان مسلمانان از احترام، اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار و ماه سلوک روحی آنان است و مؤمنان با مقدمه سازی و فراهم کردن زمینه های معنوی در ماه های رجب و شعبان هر سال خود را برای ورود به این ماه شریف و پربرکت آماده می کنند، و با حلول این ماه با شور و اشتیاق و دادن اطعام و افطاری به نیازمندان، شب زنده داری و عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزه داری و... روح و جان خود را از سرچشمه فیض الهی سیراب می کنند.

 

فضائل ماه رمضان

 

گرچه ذکر تمام فضائل ماه مبارک رمضان از حوصله این مقال خارج است؛ ولی پرداختن و ذکر برخی از فضائل آن از نظر قرآن و روایات اسلامی خالی از لطف نیست.

 

1. برترین ماه سال

 

ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم در آن و ویژگی های منحصری که دارد در میان ماه های سال قمری برترین است؛ قرآن کریم می فرماید: «ماه رمضان ماهی است که قرآن برای هدایت انسان ها در آن نازل شده است.»(6)

پیامبر گرامی(ص) درباره ماه رمضان می فرماید: «ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد، ماهی که نزد خدا از همه ماه ها برتر و روزهایش بر همه روزها و شب هایش بر همه شب ها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفته اید، نفس های شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است.... بهترین ساعاتی است که خداوند به بندگانش نظر رحمت می کند... .»(7)

2. نزول کتب آسمانی در این ماه

 

تمام کتب بزرگ آسمانی مانند: قرآن کریم، تورات، انجیل، زبور، صحف در این ماه نازل شده است. حضرت امام صادق(ع) می فرماید: «کل قرآن کریم در ماه رمضان به بیت المعمور نازل شد، سپس در مدت بیست سال بر پیامبر اکرم(ص) و صحف ابراهیم در شب اول ماه رمضان و تورات در روز ششم ماه رمضان، انجیل در روز سیزدهم ماه رمضان و زبور در روز هیجدهم ماه رمضان نازل شد.»(8)

 

3. توفیق روزه

 

در ماه رمضان خداوند متعال توفیق روزه داری را به بندگانش داده است؛ «پس هر که ماه [رمضان] را درک کرد، باید روزه بگیرد.»(9)

انسان افزون بر جنبه مادی و جسمی، دارای بُعد معنوی و روحی هم هست و هر کدام در رسیدن به کمال مطلوب خود، برنامه های ویژه را نیاز دارند، یکی از برنامه ها برای تقویت و رشد بُعد معنوی، تقوا و پرهیزگاری است؛ یعنی اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوی رشد و پرورش دهد و به طهارت و کمال مطلوب برسد، باید هوای نفس خود را مهار کند و موانع رشد را یکی پس از دیگری بر دارد و خود را سرگرم لذت ها و شهوات جسمی نکند. یکی از اعمالی که در این راستا مؤثر و مفید است روزه داری است، قرآن کریم می فرماید: «... ای افرادی که ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شد، همان گونه که بر پیشینیان از شما نوشته شده، تا پرهیزگار شوید.»(10)

 

 

برخی از فواید و فضائل روزه:

الف. تقویت تقوا، پرهیزگاری و

اخلاص؛(11) امام صادق(ع) می فرماید: خداوند متعال فرموده: «روزه از من است و پاداش آن را من می دهم.»(12)

 

حضرت فاطمه(س) می فرماید: «خداوند روزه را برای استواری اخلاص، واجب فرمود.»(13)

 

ب. مانع عذاب های دنیوی و اخروی:

 

امام علی(ع) می فرماید: «روزه روده را باریک می کند گوشت را می ریزد و از گرمای سوزان دوزخ دور می گرداند.»(14)

پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «روزه سپری در برابر آتش است.»(15)

 

ج. آرامش روان و جسم:

 

روزه داری روح و روان و قلب و دل و نیز جسم را آرامش داده و باعث سلامتی روح و تندرستی جسم می شود.

پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «روزه بگیرید تا سالم بمانید.»

باز می فرماید: «معده خانه تمام دردها و امساک [روزه [بالاترین داروهاست.»(16)

حضرت امام باقر(ع) می فرماید: «روزه و حج آرام بخش دلهاست.»(17)

حضرت علی(ع) می فرماید: «خداوند بندگان مؤمن خود را به وسیله نمازها و زکات و حدیث در روزه داری روزه های واجب [رمضان[ برای آرام کردن اعضا و جوارح آنان، خشوع دیدگانش و فروتنی جان هایشان و خضوع دلهایشان حفظ می کنند.»(18)

امروزه در علم پزشکی و از نظر بهداشت و تندرستی نیز در جای خود ثابت شده که روزه داری تأثیرهای فراوانی بر آرامش روح و روان و سلامتی جسم و بدن دارد، دفع چربی های مزاحم، تنظیم فشار، قند خون، و... نمونه آن است.(19)

 

د. مانع نفوذ شیطان:

 

امام علی(ع) به پیامبر اکرم(ص) عرض کرد: یا رسول الله! چه چیزی شیطان را از ما دور می کند؟ پیامبرگرامی(ص) فرمود: روزه چهره او را سیاه می کند و صدقه پشت او را می شکند.»(20)

بنابراین، روزه مانع نفوذ شیطان های جنی و انسی شده و وسوسه های آنان را خنثی می کند.

 

ه . مساوات بین غنی و فقیر:

 

انسان روزه دار در هنگام گرسنگی و تشنگی، فقرا و بینوایان را یاد می کند و در نتیجه به کمک آن ها می شتابد. حضرت امام حسن عسگری(ع) درباره علت وجوب روزه می فرماید: «تا توانگر درد گرسنگی را بچشد و در نتیجه به نیازمند کمک کند.»(21)

 

و. احیاء فضائل اخلاقی

 

حضرت امام رضا(ع) درباره علت وجوب روزه می فرماید: «تا مردم رنج گرسنگی و تشنگی را بچشند و به نیازمندی خود در آخرت پی ببرند و روزه دار بر اثر گرسنگی و تشنگی خاشع، متواضع و فروتن، مأجور، طالب رضا و ثواب خدا و عارف و صابر باشد و بدین سبب مستحق ثواب شود،... روزه موجب خودداری از شهوات است، نیز تا روزه در دنیا نصیحت گر آنان باشد و ایشان را در راه انجام تکالیفشان رام و ورزیده کند و راهنمای آنان در رسیدن به اجر باشد و به اندازه سختی، تشنگی و گرسنگی که نیازمندان و مستمندان در دنیا می چشند پی ببرند و در نتیجه، حقوقی که خداوند در دارایی هایشان واجب فرموده است، به ایشان بپردازند... .»(22)

و... .

 

4. وجود شب قدر در این ماه

 

شب قدر از شب هایی که برتر از هزار ماه است و فرشتگان در این شب به اذن خدا فرود می آیند و جمیع مقدرات بندگان را در طول سال تعیین می کنند(23) و وجود این شب در این ماه مبارک نعمت و موهبتی الهی بر امت پیامبر گرامی اسلام(ص) است و مقدرات یک سال انسان ها (حیات، مرگ، رزق و...) براساس لیاقت ها و زمینه هایی که خود آنها به وجود آورده اند تعیین می شود و انسان در چنین شبی با تفکر و تدبر می تواند به خود آید و اعمال یک سال خود را ارزیابی کند و با فراهم آوردن زمینه مناسب بهترین سرنوشت را برای خود رقم زند.(24)

حضرت امام صادق(ع) می فرماید: «تقدیر مقدرات در شب نوزدهم و تحکیم آن در شب بیست و یکم و امضاء آن در شب بیست و سوم است.»(25)

 

5. بهار قرآن

 

نظر به این که قرآن کریم در ماه مبارک رمضان نازل شده و تلاوت آیات آن در این ماه فضیلت بسیاری دارد، در روایات اسلامی، از ماه رمضان به عنوان بهار قرآن یاد شده است؛ چنان که حضرت امام باقر(ع) می فرماید: «هر چیزی بهاری دارد و بهار قرآن ماه رمضان است.»(26)

 

 

یک نکته!

 

بدیهی است فضائل و ثواب هایی که برای ماه مبارک رمضان و روزه داری ذکر شده و به برخی از آن ها اشاره شد، از آنِ کسانی است که حقیقت آن را درک کنند و به محتوای آن عمل و در گفتار و کردار به کار گیرند و به آن ها جامه عمل بپوشانند. چنان در روایات اسلامی برای روزه داری آدابی ذکر شده و کسانی که صرفاً تلاوت قرآن می کنند، ولی به آیات و احکام آن عمل نمی کنند و یا آن که از روزه داری تنها رنج گرسنگی و تشنگی را می کشند و بوسیله گناه، تأثیر روزه را از بین می برند و ماه مبارک رمضان و فضای معنوی آن تأثیری بر اشخاصی بر جای نمی گذارد، مورد نکوهش قرار گرفته اند.

چنان که پیامبر اکرم(ص) به زنی که با زبان روزه کنیز خود را دشنام می داد فرمود: چگونه روزه داری و حال آن که کنیزت را دشنام می دهی؟! روزه فقط خودداری از خوردن و آشامیدن نیست، بلکه خداوند آن را علاوه بر این دو، مانع کارها و سخنان زشت که روزه را بی اثر می کنند قرار داده است، چه اندکند روزه داران و چه بسیارند کسانی که گرسنگی می کشند.»(27)

حضرت امام سجاد(ع) در دعای حلول ماه رمضان به درگاه خداوند عرض می کند: به وسیله روزه این ماه یاریمان ده تا اندام های خود را از معاصی تو نگه داریم و آن ها را به کارهایی گیریم که خشنودی تو را فراهم آورد، تا با گوش هایمان سخنان بیهوده نشنویم و با چشمانمان به لهو و لعب نشتابیم و تا دستمانمان را به سوی حرام نگشاییم و با پاهایمان به سوی آن چه منع شده ره نسپاریم و تا شکمهایمان جز آن چه را تو حلال کرده ای در خود جای ندهد و زبان هایمان جز به آن چه تو خبر داده ای و بیان فرموده ای گویا نشود... .»(28)

بنابراین، در ماه مبارک باید تمام اعضا و جوارح را از حرام دور نگه داشت و با اخلاص، توکل و توسل از اهل بیت(ع) و عمل به دستورها و احکام قرآن کریم و دوری از گناهان، انجام توبه نصوح و واقعی، عبادت، شب زنده داری، درک فضیلت شب قدر و... فضیلت ماه مبارک رمضان را درک کرد و از آن در راستای رسیدن به کمال حرکت کرد و باید در این ماه به گونه ای خودسازی کرد که با اتمام ماه مبارک تأثیر و فواید آن در روح و جان افراد باقی باشد و اثر آن تا ماه رمضان سال بعد ماندگار باشد.

 

پی نوشت ها:ـــــــــــــــــــــــ

 

1. مفردات الفاظ القرآن، راغب اصفهانی، ص 209، دارالکتاب العربی، بیروت.

2. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج 55، ص 341، مؤسسه الوفاء، بیروت.

3. ر.ک: الکافی، محمد بن یعقوب کلینی، ج 2، ص 628، دارالکتب الاسلامیة، تهران.

4. وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج 2، ص 628، دارالکتب الاسلامیة، تهران.

5. ...

6. سوره بقره، آیه 185.

7. ر.ک: وسائل الشیعه، همان، ج 10، ص 313.

8. ر.ک: الکافی، همان، ج 2 ،ص 628.

9. سوره بقره، آیه 185.

10. سوره بقره، آیه 183.

11. همان.

12. میزان الحکمة، محمد محمدی ری شهری، ترجمه: حمیدرضا شیخی، ج 7، ص 3207، مؤسسه دارالحدیث، قم.

13. همان، ص 3209.

14. همان.

15. همان.

16. همان.

17. همان.

18. همان.

19. تفسیر نمونه، آیت الله مکارم شیرازی و دیگران، ج 1 ،ص 631، دارالکتب الاسلامیة، تهران.

20. مستدرک الوسائل، محدث نوری، ج 7، ص 154، مؤسسه آل البیت، قم.

21. میزان الحکمة، همان.

22. همان، ص 3209.

23. سوره قدر، آیه 1 ـ 5.

24. تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ج 18، ص 132؛ ج 19، ص 90، مؤسسه مطبوعاتی اسماعیلیان، قم.

25. وسائل الشیعه، همان، ج 10، ص 354.

26. وسائل الشیعه، همان، ج 6، ص 203.

27. الکافی، همان، ج 4، ص 87.

28. الصحیفة السجادیة، امام سجاد(ع) ص 186، دفتر نشر الهادی، قم.

یا صادق آل محمد

$
0
0

1-شهادت امام صادق (ع)

2-شهادت امام صادق (ع)

سیره امام صادق (علیه ‏السلام) در رفتار با اصحاب

 مذهب شیعه چرا مذهب جعفری نامیده شد؟

نگاهی به شیوه های تبلیغی امام صادق علیه السلام

شناخت مختصری از زندگانی امام صادق (ع)

 جعفر بن محمد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب علیهم السلام، ششمین امام شیعیان، و پنجمین امام از نسل امیر المؤمنین (ع) کنیه او ابو عبد الله و لقب مشهورش «صادق » است. لقبهای دیگری نیز دارد، از آن جمله صابر، طاهر، و فاضل. اما چون فقیهان و محدثان معاصر او که شیعه وی هم نبوده اند، حضرتش را به درستی حدیث و راستگویی در نقل روایت بدین لقب ستوده اند، لقب صادق شهرت یافته است و گرنه امامی را که منصوب از طرف خدا و منصوص از جانب امامان پیش از اوست، راستگو گفتن آفتاب را به روشن وصف کردن است. که:

مدح تعریف است و تخریق حجاب فارغ است از شرح و تعریف آفتاب مادح خورشید مداح خود است که دو چشمم روشن و نامر مد است(1)

ابن حجر عسقلانی او را چنین وصف می کند: الهاشمی العلوی، ابو عبد الله المدنی الصادق (2) و هم او نویسد ابن حبان گوید در فقه و علم و فضیلت از سادات اهل یت بود. (3)

ولادت او ماه ربیع الاول سال هشتاد و سوم از هجرت رسول خدا (ع) ، و در هفدهم آن ماه بوده است. ولی بعض مورخان و تذکره نویسان ولادت حضرتش را در سال هشتادم از هجرت نوشته اند (4) و در ماه شوال سال صد و چهل و هشت هجری به دیدار پروردگار شتافت. (5) مدت زندگانی او شصت و پنج سال بوده است. (6)

ابن قتیبه نویسد: جعفر بن محمد، کنیه او ابو عبد الله است و جعفریه بدو منسوب اند به سال یکصد و چهل و شش در مدینه درگذشت. (7)

از آغاز ولادت تا هنگام رحلت این امام بزرگوار، ده تن از امویان به نامهای: عبد الملک پسر مروان، ولید پسر عبد الملک (ولید اول) ، سلیمان پسر عبدالملک، عمر پسر عبد العزیز، یزید پسر عبد الملک (یزید دوم) ، هشام پسر عبد الملک، ولید پسر یزید (ولید دوم) ، یزید پسر ولید (یزید سوم) ، ابراهیمپسر ولید و مروان پسر محمد، و دو تن از عباسیان ابو العباس، عبد الله پسر محمد معروف به سفاح و ابو جعفر پسر محمد معروف به منصور بر حوزه اسلامی حکومت داشته اند. آغاز امامت امام صادق (ع) با حکومت هشام پسر عبد الملک و پایان آن، با دوازدهمین سال از حکومت ابو جعفر منصور (المنصور بالله) مشهور به دوانیقی مصادف بوده است. مدفن آن امام بزرگوار قبرستان بقیع است، آنجا که پدر و جد او به خاک سپرده شده اند.

نام مادر او فاطمه یا قریبه دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر است و ام فروه کنیت داشته است.

مادر ام فروه اسماء دختر عبد الرحمان بن ابی بکر است.

امام صادق در باره مادرش فرموده است: مادرم مؤمن، متقی و نیکوکار بود و خدا نیکوکاران را دوست می دارد. (8)

کلینی به اسناد خود از عبد الاعلی آورده است: ام فروه را دیدم متنکروار گرد کعبه طواف می کرد و حجر الاسود را به دست چپ سود. مردی از طواف کنندگان بدو گفت: در سنت خطا کردی. ام فروه پاسخ داد ما از دانش تو بی نیازیم (9) و از این پاسخ می توان آشنایی او را به مسائل فقهی دریافت.

چنان که مشهور است فرزندان آن حضرت ده تن بوده اند، هفت پسر به نامهای اسماعیل، عبد الله، موسی، اسحاق، محمد، عباس و علی و سه دختر به نامهای ام فروه، اسماء و فاطمه.

پی نوشتها:

1. مثنوی، دفتر پنجم، بیت 9-8.

2. تهذیب التهذیب، ج 2، ص 103.

3. همان، ص 104.

4. کشف الغمه، ج 2، ص 155.

5. کشف الغمه، ج 2، ص 166.

6. ارشاد، ج 2، ص 174.

7. المعارف، ص 215.

8. اصول کافی، ج 1، ص 472.

9. فروع کافی، ج 4، ص 428 کتاب حج.

نسیمی از بهاران

$
0
0

کتاب نسیمی از بهاراندر روستای

آبباریک ورامین رونمایی شد

روستای آبباریک ورامین

 

 

تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۷/۱۱

 به گزارش روابط عمومی مجتمع فرهنگی مسجد حضرت قائم  آبباریک،

مراسم رونمایی ازکتاب "نسیمی از بهاران"برگزار شد.

هم زمان با عید سعید غدیر خم مراسم رونمایی از کتاب"" نسیمی از بهاران""(خاطرات جمعی از ایثارگران روستای آبباریک) با حضور حضرت حجت الاسلام و المسلمین آقای شیخ جواد رضایی محلاتی( از اعضای دفتر مقام معظم رهبری) و با حضور تعدادی از مسئولین شهرستان و ایثارگران دوران دفاع مقدس در مسجد حضرت قائم  روستای آبباریک برگزار شد.

دراین مراسم پس از تلاوت آیاتی چند ازکلام الله مجید، نویسنده کتاب(احمدفخاری) با عرض خیر مقدم به حاضران ،عید سعید غدیر را تبریک گفته و مصیبت غم بار حادثه منا که ناشی از سو تدبیر و نشان بی لیاقتی آل سعود بود را به پیشگاه مقدس امام عصر(عج) و رهبر معظم انقلاب و تمامی شیعیان و حاضران در جلسه تسلیت گفتند.سپس در تشریح جلد و محتوی کتاب توضیحاتی را ارائه نمودند و مراسم رونمایی از کتاب را بهانه ای دانستند که از 70 ایثارگری که با ارائه خاطرات خود در تدوین کتاب نقش داشتند تجلیل نمایند و وجود بیش از200 ایثارگر و 50 جانباز و بیش از 20 شهید از 25 شهید این روستا در دوران دفاع مقدس را حاصل زحمات روحانیت مخصوصا حضرت حجت الاسلام و المسلمین رضایی محلاتی که از قبل از انقلاب نزدیک به 45 سال است که فعالیت های عمرانی و فرهنگی ایشان هم چنان ادامه دارد دانستند.

ایشان در ادامه دوران دفاع مقدس را تابلوی افتخار ایران اسلامی دانسته که در پرتوی رهبری های خردمندانه امام راحل و همراهی ملت سلحشور ایران از زن و مرد در طول 8 سال سربلندی نظام اسلامی را به همراه داشته که سند گویای آن ،اعتراف صریح سردار قادسیه اش، صدام ملعون است که در آخرین نامه اش به جانشین فرماندهی کل قوا نوشتند:شما به همه آنچه که می خواستید رسیدید.

واین از ثمره خون شهیدان و ایثار، ایثارگران و جانبازی جانبازان  است که در طول تاریخ نظیر ندارد.

وی در ادامه یاد آور شد موضوع رنج آوری که گاهی انسان مشاهده می کند این است که این تابلو ی زیبا توسط ناآگاهان و یا مغرضان با اهداف سیاسی مورد تحریف و خدشه قرار می گیرد که در این راستا و حسب وظیفه و با عنایت به فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند:همه نگارندان از ثبت و ضبط جزئیات این دوران غفلت نکنند اقدام به جمع آوری خاطرات عزیزان کردیم.وی سپس نظر خود را در این خصوص چنین اعلام داشتند که با توجه به شرایط و موقعیت زمانی و مکانی تصمیم مسولین نظام که در راس آنها امام بزرگوارمان بودند در پایان دادن به جنگ را بسیار بجا و مناسب دانسته و اشکالاتی که از افراد و جریانات مختلف در کنار بخاری و یا زیر کولر گازی صادر می شود دور از واقعیت خواندند و خواستار جلوگیری از بروز مسائلی که باعث ایجاد سوال های بی جا در اذهان جوانان می نماید و ثمره ای جز تاریک نمودن این دوران پرافتخار و یاس ناامیدی را در پی ندارد شدند.

مولف در ادامه ویژگی این کتاب را ساده و روان بودن و بدون اغراق و با زبان محاوره ای آن دانستند و از همه کسانی که در این راستا کمک کردند تشکر نمودند.

در ادامه جلسه جناب آقای نظری مسئول انتشارات با اهدا یک جلد کلام الله مجید از آقای احمد فخاری تقدیر نمودند و مراسم رونمایی از کتاب به دست حجت الاسلام و المسلمین رضایی صورت پذیرفت.

سپس در ادامه جلسه حضرت حجت الاسلام والمسلمین رضایی از اعضای دفتر مقام معظم رهبری  و نماینده امام خمینی(ره) در جهاد سازندگی شهرستان ورامین در دوران دفاع مقدس، با یاد آوری خاطرات خود در این روستا، با ذکر روایتی از امیرالمومنین (ع) درباب فضیلت جهاد سخنانی را ایراد فرمودند.سپس به تشریح ابعاد گوناگون واقعه غدیر با استناد به کتب اهل سنت پرداخته و با یادآوری مظلومیت پیامبر عظیم الشان اسلام که در میان امت خود برای امت خودش باید قسم یاد کنند تا حرفش را باور کنند فرمود:مظلومیت از این بیشتر هم می شود؟انسان چقدر باید غصه بخورد؟جبرئیل امین با دستور صریح نازل شده امر، امر خداست باید ابلاغ بشود و می شود. عده کثیری از امت اسلام حاضرند،آن حادثه تاریخی که هیچ شک و شبهه ای درآن دیده نمی شود. شیعه و سنی نقل کرده اند.اما میبینید چه مصیبت هایی که پس از آن حضرت، بر جانشین آن حضرت وارد شد.بسیار جای تاسف دارد که امت اسلام از این دستور پیامبر(ص) سرپیچی کردند و متفرق شدند.

وی در پایان مراسم از دونفر از ایثارگران روستا که خاطراتشان در کتاب به چاپ رسیده بود(آقای حاج علی اصغر فرازنده نیا)"پدرشهید محمود فرازنده نیا" و هم چنین به مناسبت تقارن مراسم با عید سعید غدیر از آقای (حاج حسین حسینی نواز) بعنوان یکی از سادات و کسی که خاطره اش به چاپ رسیده به صورت نمادین و به نیابت از دیگر بزرگواران ایثارگر با اهدا لوح سپاس و یک جلد کتاب تقدیر بعمل آمد.

تصاویر برگزاری مراسم رونمایی از کتاب" نسیمی از بهاران" را می توانید در قسمت ادامه مطلب مشاهده کنید.

 ایستادگی کردیم تا خارها گل داد

یاد و خاطره  سرداران رشید اسلام شهدای سرافراز روستای آب باریک - ورامین گرامی باد.

شهدای روستای آب باریک- ورامین

روستای ابباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامینروستای آبباریک ورامین

برنامه عزاداری مسجد حضرت قائم در دهه اول محرم

$
0
0

روستای آبباریک ورامین

برنامه عزاداریدهه اول محرم

مسجد حضرت قائم(عج)روستای آبباریک

سخنران:حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای محبی

بامدیحه ثرایی آقایان:احمد فخاری،محمود شیبانی،مجید آهنی،علی فخاری

قرائت زیارت عاشوراهرشب راس ساعت20:30

شروع مراسم سخنرانی:شب اول ساعت18:30

از شب دوم الی شب عاشورا ساعت20:45

شروع مراسم عزاداری: شب اول ساعت 19

شب دوم الی شب عاشورا ساعت21:15

مراسم بزرگداشت شهدایروستای آبباریک به مناسبت سالگرد ورود

 پیکر شهیدان حضرت حجت الاسلام و المسلمین محسن

عرب بهشتی و علی میدان میریدر شب تاسوعای حسینی

راس ساعت21:45برگزار می گردد.

زمان شروع مراسم عزاداری در روز تاسوعا ساعت15از جلو درب

 مسجد حضرت قائم به سمت امامزادگان معصوم ومظلوم و

 گلزار شهدا روستای آبباریک

زمان شروع مراسم عزاداری در روز عاشوراساعت9صبح

دانلود نوحه خوانی و عزاداری سنتی مسجد حضرت قائم آبباریک

$
0
0

دریافت فایل صوتی عزاداری شبهای محرم 1394

در مسجد حضرت قائم(عج) آب باریک

 شب دهم محرم:

بخش اول :روضهحضرت اباعبدالله الحسین(ع)با نوای کربلایی احمد فخاری 

http://www.uplooder.net/files/4962ba5d768c2664b3bd90c4ee16b64c/شب_دهم.روضه_اباعبدالله(ع).کربلایی_احمد_فخاری.m4a.html 

 بخش دوم:نوحه(امشب شب راز و نیاز عاشقان است) با نوای

 کربلایی احمد فخاری  

http://www.uplooder.net/files/447fad8153862cac67816057d2e183ef/شب_دهم.امشب_شب_رازو_نیاز_عاشقان_است.کربلایی_احمد_فخاری.m4a.html 

بخش سوم:نوحه(کربلا را وحشت و غربت گرفت)با نوای کربلایی احمد فخاری

 http://www.uplooder.net/files/7b5e32db1b1ec6efb1e928e25d1dbe93/شب_دهم.کربلا_را_وحشت_و_غربت_گرفت.کربلایی_احمد_فخاری.m4a.html

بخش چهارم: نوحه(فردا که شد حسین جان دیگر کسی ندارم) با نوای

کربلایی محمود شیبانی

 http://www.uplooder.net/files/78e06e47fc04171e64edda09b4c5baf7/شب_دهم.فردا_که_شد_حسین_جان_دیگر_کسی_ندارم.کربلایی_محمود_شیبانی.m4a.html

بخش پنجم: نوحه (زبانحال حضرت زینب"ع"در شب عاشورا) با نوای

 کربلایی محمود شیبانی

 http://www.uplooder.net/files/dae9d50b79d3d5662f549964321307ac/شب_دهم.زبانحال_حضرت_زینب_در_شب_عاشورا.کربلایی_محمودشیبانی.m4a.html

بخش ششم : نوحه(چقدر نام تو زیباست اباعبدالله)با نوای کربلایی محمود شیبانی

 http://www.uplooder.net/files/5eac416bcb01ed5c2fe1cb9760ee908f/شب_دهم.چقدر_نام_تو_زیباست_اباعبدالله.کربلایی_محمودشیبانی.m4a.html

بخش هفتم :روضهپایانی مجلس با نوای کربلایی محمود شیبانی

 http://www.uplooder.net/files/836bac4ffa27882bd4fadce2b1a1c59c/شب_دهم_.روضه_پایانی_مجلس.کربلایی_محمود_شیبانی.m4a.html

 برای دانلود فایل های صوتی عزاداری شبهای گذشته به

قسمت صفحات اختصاصی(دانلود نوحه خوانی و عزاداری)

مراجعه کنید.


برگزاری مراسم یاد و خاطره شهدای روستای آبباریک در شب تاسوعا

$
0
0

روستای آبباریکروستای آبباریکروستای آبباریک

 مراسم یاد و خاطره شهدای روستای آبباریک در شب تاسوعا حسینیهمزمان با سالگرد بازگشت پیکر دو تن از شهدای روستای آبباریک شهیدان حضرت حجت الاسلام و المسلمینمحسن عرب بهشتیو علی میدان میریبا مدیحه ثرایی  کربلایی احمد فخاریبرگزارشد. در این مراسم پدران چند تن از شهدا و خانواده شهدا و تعدادی از همرزمان شهدای روستای آبباریک حضورداشتند.

دانلود فایل صوتی اشعار خوانده شده در مراسم شهدا با نوای

 کربلایی احمد فخاری

http://www.uplooder.net/files/31a3b18dfc2697dcf9533d804c60705f/مراسم_شهدا.m4a.html

گزارش تصویری از مراسم عزاداری روز عاشورا1394

اربعین حسینی

شهادت حضرت پیامبر(ص) و امام حسن مجتبی(ع) تسلیت باد

اطلاعیه مراسم عزاداری شهادت حضرت پیامبر(ص)و امام حسن مجتبی(ع)

حلول ماه ربیع الاول ماه

$
0
0

حلول ماه ربیع الاول ماه جشن و سرور اهل البیت ( ع ) را به تمامی مسلمین تبریک می گوییم .

 

 


ماه «ربیع الاول»
 همان گونه که از اسم آن پیداست بهار ماه ها می باشد؛ به جهت اینکه آثار رحمت خداوند در آن هویداست. در این ماه ذخایر برکات خداوند و نورهاى زیبایى او بر زمین فرود آمده است؛ زیرا میلاد رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) در این ماه است. 1
 ربیع در لغت از ریشه ر ب ع به معنای بهار و خوش و خرم است و سومین و چهارمین ماه از ماه های قمری ربیع نامیده شده اند، «ربیع الاول و ربیع الثانی» و همان طور که از ظاهر ترکیبات برمی آید، به این جهت ربیع الاول و ربیع الثانی نامیده ش ده اند، ک ه فصل روییدن گیاهان و نباتات و همه جا سبز و خرم بوده است. «از سالیان دراز ، این ماهها را به علت خوش یمن بودن به این نامها که به معنی بهار است، نامیده اند.»

 ربیع در لغت از ریشه ر ب ع به معنای بهار و خوش و خرم است و سومین و چهارمین ماه از ماه های قمری ربیع نامیده شده اند، «ربیع الاول و ربیع الثانی» و همان طور که از ظاهر ترکیبات برمی آید، به این جهت ربیع الاول و ربیع الثانی نامیده ش ده اند، ک ه فصل روییدن گیاهان و نباتات و همه جا سبز و خرم بوده است. «از سالیان دراز ، این ماهها را به علت خوش یمن بودن به این نامها که به معنی بهار است، نامیده اند

 

19 دی ماه سالروز ورود شهید دکتر بهشتی به دهستان آبباریک گرامی باد

$
0
0

 روستای آبباریک

صبح روز 19 دی ماه سال 1359 خبری خوش و دل نشین به روستای

آبباریک رسید...((بهشتی در راه است و تا لحظاتی دیگر می آید))

مردم ولایت مدار روستای آبباریک ورامین با شنیدن این خبر بسیار

خوشحال شدند و خود را آماده استقبال از یار دیرین امام خمینی می

کردند.

ناگهان لحظه دیدار رسید و آبباریک و مردم ولایت مدارش میزبان

شخصیتی عالم ،مجتهد،زمان شناس،زبان شناس و فیلسوفی همچون

آیت الله دکتر محمدحسین بهشتیبودند.

شعاردرود بربهشتی تمام فضای روستا راپرکرده بود.برخی همراهان آیت

الله دکتربهشتی شگفت زده و متعجب به شعارهاگوش میکردند.آری

برایشان تعجب آور بود...درزمانی که فضای فتنه و فریب تمام کشور را

پوشانده و چهره حقیقی آیت الله بهشتی برای اکثریت نمایان نیست

چگونه می شود مردم یک روستا در50 کیلومتری پایتخت شخصیت

حقیقی آیت الله دکتربهشتی را بشناسند...

آری مردم آبباریک در دوره های مختلف درتاریخ جمهوری اسلامی ایران

بصیرت خودرا نشان داده اند و درفضای غبار آلودسیاسی راه حق

راشناخته و در آن راه قدم نهاده اند و این بصیرت به علت وجود علمای

ارزشمند و توانایی بوده که بیش از نیم قرن دراین روستا فعالیت کرده و

احکام اسلامی را برای مردم آموزش داده اند.

گواه این بصیرت روز19دی ماه سال1359 و سخن شهید آیت الله دکترمحمدحسین بهشتیدرمسجد روستای آبباریکمی باشد:

(از مهر و محبت و پذیرایی گرم شما مردم آبباریک تشکر می کنم.)

روز19دی ماهسالروز ورود شهیدحضرت

 آیت الله دکتر محمدحسین بهشتی

به روستای آبباریکرا گرامی میداریم.

شادی روح شهید بهشتی صلوات


میلاد امام حسن عسکری علیه السلام مبارک

$
0
0

روستای آبباریک

خورشید سپهر رهبری پیداشد

                                      احیاگر فقه جعفری پیداشد

تبریک به مهدی که به عالم امشب

                                   رخسار امام عسکری پیداشد

همزمان با شب میلاد امام حسن عسکری

علیه السلام پدر بزرگوار امام زمان(عج)

مجلس جشن و سرور برگزار می گردد.

زمان:28دی ماه1394 بعداز نماز مغرب و عشا

مکان:مسجد حضرت قائم(عج) دهستان آبباریک

فرا رسیدن ماه رجب و میلاد با سعادت امام محمد باقر علیه السلام مبارک باد

$
0
0

مسجد قائم ابباریک

حلول ماه پر خیر و برکت رجبو ولادت پنجمین اختر تابناک امام محمد

باقر علیه السلامبر همه شیعیان و محبان مبارک

معامله با خدا در بهار ماه رجب

$
0
0

مسجد قائم ابباریک

معامله با خدا در بهار ماه رجب

                             نوشتاری از حضرت حجت الاسلام و المسلمین شیخ هادی سروش

برای مطالعه این نوشتار به آدرس اینترنتی زیر مراجعه بفرمایید

fa.shafaqna.com/news/148171

زندگی نامه امام هادی علیه السلام

$
0
0

از امام علی النقی علیه‌السلام چه می‌دانیم

امام هادی

 

 


حضرت امام علی النقی علیه السلام در سال 214 هجری قمری و ظاهرا در مدینه به دنیا آمده اند. آن بزرگوار در سن شش سالگی و پس از شهادت پدرشان امام جواد (220 ه ) به امامت رسیدند و تا سال 254 ه – و به مدت 34 سال – عهده دار این منصب سترگ الهی بودند.

 

مادر ایشان بنابر مشهور سمانه نام دارد. از امام، چهار پسر و یک دختر باقی ماندند: امام حسن عسکری، حسین ، محمد و جعفر - معروف به کذاب – و عَلیّه. فعلا به این چند سطر درباره حیات شخصی ایشان بسنده می کنم.

 


حکّام زمانه امام دهم

امام هادی در طول دوران امامتشان با 6 نفر از خلفاء عباسی معاصر بودند: معتصم عباسی (م 227 ه ) واثق(م 232 ه ) متوکل(م 247 ه ) منتصر (م 248 ه ) مستعین(م 251 ه ) معتز (م 255 ه ) که در این میان دوران متوکل عباسی هم به لحاظ طول زمان و هم به لحاظ ثبات حکومت عباسی دارای جایگاه خاصی است.

می دانیم که متوکل دشمنی خاصی با اهل بیت علیهم السلام داشته است و به ویژه نسبت به امیرالمومنین بی ادبی می کرده است. اساسا تبعید امام هادی علیه السلام از مدینه به سامرا و تحت نظر قراردادن ایشان در آن جا از اقدامات متوکل برای کنترل حضرت قلمداد میشود. شواهد بسیاری بر این مدعی است، از جمله تصریح سبط ابن جوزی بر این مطلب. او از قول دانشمندان تاریخ نقل می کند که متوکل به یحیی بن هرثمة گفت: ( اذهب الی المدینة و انظر فی حاله و اشخصه الینا ).

تاریخ انتقال حضرت سال243 بوده است و همانگونه که شیخ مفید تصریح فرموده ده سال و چند ماه در اقامت جبری به سر می بردند. (هر چند سبط ابن جوزی آن را 20 سال و 9 ماه ذکر کرده است. )

 

پایگاه اجتماعی امام

مکانت و منزلت معنوی حضرت در جامعه را می توان از داستانی که جناب کلینی در کافی شریف روایت کرده است فهمید. خلاصه آن چنین است که :

« متوکل در اثر یک بیماری در آستان مرگ قرارگرفته بود. با توصیه پزشکی ایشان (امام هادی علیه السلام)، مشکل متوکل برطرف می شود و مادرش مبلغ ده هزار دینار به حضرت تقدیم می کند.»

زیارت جامعه یک دوره امام شناسی شیعی را به صورت روشن مطرح نموده است و اگرچه از نظر اعتبار سند محل بحث واقع شده لکن از جمله مواردی است که در اثر قوت متن اعتبار و ارزش بالائی را در میان بزرگان ما پیدا نموده است و آنها متن حدیث را دلیل بر صدور آن می دانند

از اینجا معلوم می شود که منزلت ایشان حتی در بین نزدیکان خلیفه نیز روشن بوده است. دنباله قضیه هم جالب و در عین حال تلخ است:

«بعد از چند روز، فردی در نزد متوکل سعایت (و سخن چینی) امام را می کند و مدعی می شود که حضرت اموال و اسلحه جمع کرده است. متوکل دستور بازرسی شبانه منزل امام را صادر می کنند و اموال را توقیف کرده و می برند اما بعد معلوم می شود که این اموال را مادر خلیفه فرستاده بوده است و مشکل برطرف می شود. هنگامی که مامور بازرسی برای عذر خواهی خدمت امام بر می گردد ایشان این آیه را خواندند.(سیعلم الذین ظلموا ایّ منقلب ینقلبون)

قضیه دیگری در این زمینه وجود دارد که نشان دهنده ارج مظلومیت آن حضرت است. مسعودی در مروج الذهب نقل می کند که در مورد دیگری از امام نزد متوکل بدگوئی می کنند. او جماعتی از ترکها را مامور کرد امام را بازداشت کنند. آنان شبانه به منزل حضرت ریختند و امام را در حالیکه مشغول تلاوت قرآن بود دستگیر کرده نزد خلیفه آوردند. مجلس شراب بود و متوکل جام شرابی در دست داشت. حضرت را احترام کرد و در کنار خود نشاند و با کمال وقاحت به ایشان مشروب تعارف کرد. امام فرمود بخدا قسم هرگز با گوشت و خون من تا کنون مشروبی مخلوط نشده است. متوکل از امام در خواست خواندن شعر کرد اما امام با خواندن چند بیت شعر آموزنده درباره مرگ از فرصت استفاده کرده و مجلس معصیت را به مجلس تذکر تبدیل نمودند.

امام هادی

 

از آنجا که ترجمه اشعار حضرت سبب طولانی شدن نوشتار می شود از ذکران آن صرف نظر نمودیم.

در هر صورت بی تردید بخش زیادی از امامت حضرت هادی علیه السلام در شرایط نامناسبی سپری شده است و امام نمی توانستند آزادانه به فعالیتهای علمی و تربیتی خود بپردازند.

 

دور امّا نزدیک

با اینکه امام هادی علیه السلام در بخش مهمی از زندگانی خود از حضور در جمع شیعیان و ارادتمندان دور بودند اما با استفاده از دو راه ارتباط خویش را با آنها حفظ کردند:

راه اول : از طریق وکلای خود با شیعیان ارتباط داشتند:

اساسا با گسترش تشیع از زمان امام صادق علیه السلام شبکه وکالت هم توسط ائمه اطهار مورد توجه قرار می گیرد و شیعیان مناطق دوردست بوسیله نوّاب و وکلا با ائمه ارتباط پیدا می کردند.

اساسا با گسترش تشیع از زمان امام صادق علیه السلام شبکه وکالت هم توسط ائمه اطهار مورد توجه قرار می گیرد و شیعیان مناطق دوردست بوسیله نوّاب و وکلا با ائمه ارتباط پیدا می کردند

امام هادی علیه السلام هم در همین راستا این روش را ادامه دادند. ایوب بن نوح، جعفر بن سهیل صیقل، علی بن جعفر همانی ، فارس بن حاتم قزوینی ، علی بن ریان بن صلت قمی، علی بن حسین بن عبد ربه ، ابو علی بن راشد، علی بن مهزیار اهوازی ابراهیم بن مهزیار اهوازی، ابراهیم بن محمد بن همدانی، محمد بن فرح، خیران احمد بن اسحاق قمی و از همه مهمتر عثمان بن سعید عمری اسامی 14 وکیل امام است که در اختیار داریم.

شرح بیشتر سازمان وکالت را به خواست خدا در جای دیگر خواهیم داد.

راه دوم : از راه مکاتبه و نامه نگاری با ارادتمندان:

آنگونه که مرحوم آیة الله میانجی در کتاب ارزنده مکاتیب الائمة جستجو کرده اند از آن حضرت 266 نامه در موضوعات مختلف به دست ما رسیده است.

 

میراثی گرانسنگ

علاوه بر نامه های یاد شده احادیث منقول از آن امام همام بخش دیگری از میراث حضرت را برای ما به یادگار گذاشته اند که یکی از مهمترین و معروفترین آنها زیارت جامعه کبیره است. جناب شیخ صدوق در کتاب من لایحضره الفقیه این زیارت عالی قدر را از آنحضرت روایت کرده اند.

زیارت جامعه یک دوره امام شناسی شیعی را به صورت روشن مطرح نموده است و اگرچه از نظر اعتبار سند محل بحث واقع شده لکن از جمله مواردی است که در اثر قوت متن اعتبار و ارزش بالائی را در میان بزرگان ما پیدا نموده است و آنها متن حدیث را دلیل بر صدور آن می دانند.

امید است که خوانندگان محترم توفیق قرائت و مطالعه این زیارت شریف را که در کتب مختلفی ذکر شده است از دست ندهند و از مضامین آن بیشترین بهره را ببرند.

میلاد امام جواد علیه السلام مبارک باد

$
0
0

مسجد قائم ابباریک

مجلس جشن و سرور به مناسبت میلاد حضرت امام

جواد علیه السلامبر گزار می گردد.

 

زمان:29فروردین ماه بعد از نماز مغرب و عشاء

 

مکان: مسجد حضرت قائم(عج) دهستان آبباریک

Viewing all 136 articles
Browse latest View live